Média


Histaminová kašulka: Nechte se vyšetřit, než bude pozdě!

23. listopad 2015

V rámci projektu Akademie věd ČR Strategie AV21 se konala v Praze menší konference na téma „Bezlepková dieta: Léčebné využití a nové potravinové zdroje“. Jednalo se o jednodenní konferenci, kde jste se mohli dozvědět mnohem více o pšenici a lepku, o genetickém kódu pšenice, o celiakii a neceliakální gluten senzitivitě či o legislativě pro označování bezlepkových výrobků. Ať už tedy musíte držet dietu nebo ne, mohli jste se dozvědět pár nových věcí, ale hlavně si odnést pocit, že pokud opravdu trpíte zdravotními problémy, je důležité se nechat otestovat, protože neléčená celiakie může být zákeřné onemocnění a přitom je její diagnostika velmi jednoduchá. Pokračování ZDE.


Úskalí bezlepkové diety tématem v AV ČR

21. listopad 2015

V rámci programu Potraviny pro budoucnost, který je součástí Strategie AV21, se za velkého zájmu odborné veřejnosti konala v úterý 24. listopadu konference s názvem Bezlepková dieta: Léčebné využití a nové potravinové zdroje.

PRIMA ZOOM:Čeští vědci chtějí čipovat trávu. Má nás to zachránit před změnou klimatu!

21. listopad 2015

Vědci vyvinuli DNA čip, který zrychlí šlechtění odolných trav!

TÝDEN: DNA čip zrychlí šlechtění odolných trav

21. listopad 2015

Rychlejší šlechtění nových odrůd trav, které budou odolnější vůči klimatickým změnám, by měl umožnit DNA čip vyvinutými olomouckými a australskými vědci. 

ČESKÝ ROZHLAS: Vědci vyvinuli čip pro čtení DNA trav

20. listopad 2015

Zmírnit dopady horka, sucha i extrémních mrazů na zemědělství i krajinu by v budoucnosti mohly nové odrůdy trav. Zjistit jejich genetickou informaci pomáhá i DNA čip, který jako první vyvinuli společně olomoučtí a australští vědci. Více ZDE.

ČTK: Vědci vyvinuli DNA čip, který zrychlí šlechtění odolných trav

19. listopad 2015

Rychlejší šlechtění nových odrůd trav, které budou odolnější vůči klimatickým změnám, by měl umožnit DNA čip vyvinutými olomouckými a australskými vědci. Nové odrůdy trav by mohly v budoucnu zmírnit dopady horka, sucha a extrémních mrazů na zemědělskou produkci i krajinu, řekl novinářům Jaroslav Doležel z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR v Olomouci. Podrobnosti ZDE.

1 21 42 62 78 79 80 81 82